FOOD

8 personen

Ingrediënten:

  • 280 gr bloem

  • 30 gr vegan boter

  • 3 el suiker

  • snufje zout

  • ¼ banaan

  • 7 gr gist

  • 100 ml amandelmelk


  • 150 gr chocolade

  • 200 ml amandelmelk

  • ½ banaan

  • 80 gr suiker

Vlaai met chocolade vulling. 


Deeg:

  1. Meng in een kom de bloem, gist, het zout en de suiker. Prak ondertussen de banaan fijn en mix deze samen met de bloem.

  2. Verwarm in een pannetje de melk en de boter, wanneer de amandelmelk een beetje warm is geworden, en de boter gesmolten is kun je dit toevoegen aan het bloem mengsel. Roer vervolgens alles goed door elkaar.

  3. Laat het deeg nu voor een uur rijzen. Met een vochtige doek over de kom heen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet ondertussen de vlaaivorm in met wat boter.

  5. Haal het deeg uit de kom leg hem in de vlaaivorm. Druk de randjes goed aan en prik met een vork er een paar gaatjes in. Plaats hem in de oven voor 20 minuten.


Vulling:

  1. Laat de chocolade au bain marie smelten, en giet daar vervolgens de melk bij.

  2. Mix in een andere kom de halve banaan en de suiker.

  3. Voeg het chocolade mengsel beetje bij beetje toe aan de suiker en plaats voor een half uurtje in de koelkast.

  4. Als de taartbodem goed is afgekoeld, kan je de chocolade erin het midden in gieten.

  5. plaats de hele vlaai dan nog voor 2 uur in de koelkast.

Instagram: Romyvanwaes
mail: Romyvanwaes@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin